Tülay Hatimoğulları’ndan ‘her yer Gazze olacak’ ifadelerine açıklama: Sözlerim çarpıtıldı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: Barışın İnşası Önemli

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerin yanlış yorumlandığını belirterek, “Son söyleyeceğimi öne alarak başlamak istiyorum: Tüm çabamız onurlu bir barış içindir. Nokta. Dün Diyarbakır’da yaptığım bir konuşmada söylediğim sözler, kimi medya organlarında ve sosyal medya mecralarında çarpıtılmış, anlamından uzaklaştırılarak ‘tehdit’ amaçlı kullandığım iddia edilmiştir. Bu tanım ve yaklaşım ile söylediklerimin en ufak bir ilgisi yoktur. Bu kadar kritik ve önemli bir dönemde tam anlamıyla sorumlu ve özenli yaklaştığımızın bilinmesi gerekir” dedi.

‘SÖZLERİM ANLAMINDAN UZAKLAŞTIRILDI’

Hatimoğulları açıklamasında, “Bugün olması gereken, hem Türkiye sınırları içinde hem de Ortadoğu’da Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümünün sağlanmasıdır. Sadece yerel değil aynı zamanda bölgesel bir mesele olan Kürt sorununun çözümü için parti olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu her konuşmamızda belirtiyoruz. Barışçı çözüm her türlü yıkımdan da kaçınmanın tek yoludur. Vurgulamak istediğim de bu konudur.”

Böyle bir dönemde tepki veya tehdit dili ile herhangi bir çözüm elde edilemeyeceğini tecrübelerle bilen bir partiyiz. Esas meselemiz, en sağlıklı şekilde barışçı ve demokratik çözümün gerçekleşmesi için adımlar atılmasıdır. Kamuoyuna saygılarımla sunarım.”

Tülay Hatimoğulları, konuşmasında şunları söylemişti: “İmralı’nın kapıları şimdilik açılmıştır. Tarihsel bir kırılma anından geçmekteyiz. Bu tarihsel kırılma anında, ya pozitif yönde bir kırılma gerçekleşecek, barışı inşa edeceğiz ya da negatif yönde kırılmalar gerçekleşecek, her yer Gazze olacak. O nedenle devletin aklına biz buradan seslenmek istiyoruz bir kez daha. İmralı’da gerçekleşen bu görüşme yetmez. İmralı’nın kapıları açılmalıdır. Sayın Öcalan’ın barış için, Ortadoğu’nun barışı için de, sadece Türkiye için değil, bütün Ortadoğu’nun barışı için çalışabileceği fiziki koşulların sağlanması gerektiğinin altını buradan bir kez daha çiziyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 12. gün: İran Katar’daki ABD üssüne füze fırlattı; Trump’ın “ateşkes” iddiasına İran’dan yanıt: Ateşkes yok

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 12. gün: İran Katar’daki ABD üssüne füze fırlattı; Trump’ın “ateşkes” iddiasına İran’dan yanıt: Ateşkes yok

İBB Teftiş Kurulu: Akın Gürlek’e 621 Gün araç tahsisi

BB Teftiş Kurulu’nun raporunda, dönemin 37. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek’e 621 gün boyunca belediye araçlarının tahsis edildiği belirlendi.

Ardahan’da hafif ticari araç devrildi: 2 kişi yaralandı

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari aracın devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

AK Parti MKYK sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Gebze’de 4 katlı binanın çatısında yangın: Panik anları kameralara yansıdı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın paniğe yol açtı. Yangında can kaybı yaşanmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

İran israil’e füze yağdırdı… ‘Hayber’ füzesi ilk kez atıldı

İRAN, İsrail’e karşı şimdiye kadarki en yoğun misilleme operasyonlarından birini gerçekleştirdi.