TEİAŞ’ın 2021 ve 2022 Hesapları İncelendi

Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin 2021 ve 2022 Yılı Hesapları TBMM KİT Komisyonu’nda Görüşüldü

TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Türkiye’de bulunan toplam 1463 transformatör merkezinin 800’ünün sadece elektrik şebeke işletmeciliğini ilgilendirdiğini belirtti.

Kaldırım, Türkiye genelinde yapılan yatırım ve çalışmalar sonucunda havai hat uzunluğunun 75 bin 606 kilometreye, deniz altı kablo uzunluğunun ise 25 kilometreye ulaştığını vurgulayarak, “Türkiye’nin elektrik kurulu gücü bu yıl şubat sonunda lisanslı ve lisanssız santrallerle birlikte 117 bin 92 megavata ulaştı. Geçen yıl üretilen enerji miktarı 349 teravatsaat olarak kaydedildi.” şeklinde konuştu.

Kaldırım, TEİAŞ’ın toplam personel sayısının 17 bin 132 olduğunu söyleyerek, Türkiye genelinde 22 Bölge Müdürlüğü ve 9 Yük Tevzi Müdürlüğü ile iletim hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ise TEİAŞ’ın Bakanlığın en büyük kurumlarından biri olduğunu belirterek, “TEİAŞ elektrik ağı ile Avrupa’ya entegre, batıda Bulgaristan, doğuda Gürcistan, Nahçıvan ve İran ile entegre olan bir kuruluşumuz. En büyük yatırım yapılan kuruluşlarımızdan biri ve halihazırda sistemde yaklaşık 118 bin megavatlık kurulu güçle elektrik sağlıyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

TBMM KİT Komisyonunda, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından TEİAŞ’ın 2021 ve 2022 yılı hesapları kabul edildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Gülşen Çağatay – Ekonomi

Related Posts

Elektrikli otomobillerin fiyatları artacak mı? ABD’de teşvikler kalkıyor

ABD’de elektrikli otomobillere yönelik sağlanan vergi indirimleri tehlikede. Cumhuriyetçi üyelerin sunduğu yeni yasa teklifi, elektrikli araçlara uygulanan 7.500 dolarlık yeni araç ve 4.000 dolarlık ikinci el araç vergi kredilerinin yıl sonunda kaldırılmasını öngörüyor. Öneri yasalaşırsa, teşviklerin sona ermesi elektrikli araç alımlarını zorlaştırabilir, bu da fiyatlara doğrudan yansıyabilir. Kararın Çin’e avantaj sağlayabileceği ve ABD’deki istihdam ile üretimi sekteye uğratabileceği uyarıları yapılıyor.

Nissan fabrikaları kapanıyor mu? Japon otomotiv devi yolun sonuna geldi

Japon otomotiv devi Nissan, ekonomik darboğazın etkisiyle radikal adımlar atmaya hazırlanıyor. Elektrikli araç devrimi, Çinli üreticilerin agresif yükselişi ve küresel talep daralmasıyla sarsılan şirket, Japonya’daki bazı fabrikalarında üretimi durdurmayı planlıyor. Honda’nın birleşme teklifinden vazgeçmesiyle yalnız kalan Nissan, aşırı üretimi azaltmak ve yeniden yapılanmak için fabrikalarını kapatma seçeneğini de değerlendiriyor. Nikkei’nin haberine göre bu kararlar henüz netleşmedi ancak şirketin yüzleştiği zorluklar, otomotiv sektöründe ayakta kalmanın her geçen gün daha da zorlaştığını ortaya koyuyor.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Yapay zekaya göre Anneler Günü’nde annenize en az bir kez vermeniz gereken hediye!

Yapay zeka analizleri, bu yıl Anneler Günü’nde en anlamlı hediyenin, alıcısına özel olarak tasarlanmış ve duygusal emek barındıran armağanlar olduğunu gösteriyor.