Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıymetli maden satışlarını kapsayan yeni bir genelge yayımlayarak sektörde önemli bir değişikliğe imza attı. Sektördeki değişikliklere yön veren “Çekili Kıymetli Madenlere İlişkin Genelge” ile kuyumcuları ilgilendiren yeni kurallar hayata geçiriliyor.

Yeni Uygulamalar

Yayımlanan genelgeye göre, çekili kıymetli maden satışı yapan gerçek kişi kuyum işletmeleri, artık “Kuyum Ticareti Yetki Belgesi” ibraz etmekle yükümlü olacak. Ayrıca, belgenin numarası faturaya işlenecek. Bu adımın amacı, kayıt dışı işlemlerin önlenmesi ve ticari faaliyetlerin şeffaflığının artırılması.

Satış işlemleri sırasında, kıymetli maden üretimi ya da ticaretiyle uğraşan kişilerin ana faaliyet kodunu içeren barkodlu vergi levhası da ibraz edilecek. Bu uygulama, sektörde güvenilir ticaretin ve belgeye dayalı işlemlerin yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren gerçek kişilerin belge ve kayıt süreçlerine daha fazla önem vermeleri gerekecek. Gelişmeler sektörde yakından takip edilmeli.

Related Posts

Her iki araçtan biri bu 4 şehirde!

Ocak-nisan döneminde Türkiye genelinde trafiğe kaydı yapılan 690 bin 209 aracın yaklaşık yarısı İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da yollara çıktı. İstanbul, 196 bini aşan yeni araç kaydıyla ilk sırada yer aldı. TÜİK verilerine göre toplam taşıt sayısı ise 32 milyona dayandı.

Türkiye’den ABD tahvillerinde 4,6 milyar dolarlık satış

Türkiye’den ABD tahvillerinde 4,6 milyar dolarlık satış

Kamu işçisinin sözleşme görüşmelerinde heyetler bir araya geldi

Kamuda yaklaşık 600 bin işçinin ücret artışının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, kamu işverenini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri bir araya geldi.

Deprem sonrası İstanbul’da gayrimenkul haritası değişti: Fay hattından uzak bu 5 ilçe aranıyor

23 Nisan Marmara depremi sonrası İstanbul’da gayrimenkul dengeleri değişti. Ev arayanlar artık kuzeye yöneliyor; Başakşehir, Eyüpsultan, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköy öne çıkıyor. Bu eğilim arsa piyasasını da hareketlendirdi. Özellikle Sakarya ve Bilecik bölgelerinde ciddi artış yaşanıyor.

Bütçe açığı nisanda 174.7 milyar TL oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı nisan ayında bütçenin 174.7 milyar TL açık verdiğini açıkladı.

Angola’nın yeni enflasyon yüzde 22,32 oldu

Angola Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre, enflasyon dokuzuncu ay üst üste düşüş gösterdi. Nisan ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,34 arttı. Bu oran, Mart ayındaki yüzde 1,38’lik artışın gerisinde kalarak Mayıs 2023 …