Kastamonu’da İlk Kombine Göz Ameliyatı

Kastamonu’da ilk kez gerçekleştirilen katarakt ile kombine göz kornea nakli ameliyatının başarıyla tamamlandığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bir hastaya, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Firdevs Örnek önderliğinde, Dr. Öğretim Üyesi Barış Kömür tarafından yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Yaklaşık 25 yıl önce iş kazası geçiren hastanın sol gözünde ağır görme kaybı bulunduğu belirtilen açıklamada, “Enfeksiyonlara bağlı delinmekte olan kornea ve kornea üzerine yürümüş kataraktı olan hastaya Kastamonu’da kombine katarakt, göz içi lens implantasyonu, etin alınması ve kornea nakli ameliyatı yapıldı. Prof. Dr. Örnek ve Dr. Öğretim Üyesi Kömür tarafından gerçekleştirilen ameliyat, aynı zamanda ilimizin ilk katarakt ile birlikte yapılan kombine kornea nakli ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası hasta tekrar görmeye başladı.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kömür, organ bağışı yapan bir kişiden alınan korneanın hastaya başarılı şekilde nakledildiğini kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok da Kastamonu’da ilk olma özelliği taşıyan operasyon dolayısıyla Örnek ve Kömür’e teşekkür etti.

Related Posts

Erdoğan’ın Macron’a yaptığı hareket dünyanın dilinde! Rus vekil böyle yorumladı…

Rus milletvekili Kolesnik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un omzuna dokunmasını engellediği, ardından da onun parmağını tutup uzun süre bırakmadığı görüntülerle ilgili “Erdoğan, artık Macron’u ve Avrupa Birliği’ni ciddiye almıyor” şeklinde yorumladı.

Somali’de intihar saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir askeri birliğin önünde düzenlenen intihar saldırısında en az 11 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. ASKERİ KIŞLA ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİ Saldırının, Mogadişu’nun Hodan bölgesinde bulunan Somali ordusuna ait …

Hindistan’daki otel yangınında 17 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da Hyderabad kentindeki bina yangınında en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Bu ilk kez araştırıldı! İşte İmamoğlu’na oy verecek AKP ve MHP’lilerin oranı…

ALF Araştırma 1-10 Mayıs tarihleri arasında 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Araştırmada, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi ilk turda kazandığı görüldü. Ankette İmamoğlu’na oy vereceğini belirten AKP ve MHP ve YRP’lilerin oranı dikkat çekti.

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

CHP’li isimden Bakan Yumaklı’ya pestisit sorusu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, son yıllarda pestisit kullanımının hızla arttığına dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Geri çevrilen zehirli ürünler iç piyasaya mı sunuluyor?” sorusunu yöneltti.