İmamoğlu protestolarında tutuklanan öğrenciler cinayet hükümlüleriyle aynı koğuşa konuldu, gelen tepkiler sonuç verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyon sonrası düzenlenen protestolarda gözaltına alınan ve tutuklanan beş öğrenci, Marmara (Silivri) Cezaevi’nde cinayet suçundan mahkûm olmuş adli hükümlülerle aynı koğuşa konuldu.

Öğrencilerin yaşadığı bu hukuksuzluk, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Avukatların, milletvekillerinin ve insan hakları savunucularının girişimleri sonucu öğrenciler daha güvenli bir koğuşa nakledildi.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Avukat Ekin Bircan, müvekkillerinin yaşadığı güvenlik tehdidini ve hukuka aykırı uygulamaları şu sözlerle dile getirdi:

“Müvekkillerimizden beş öğrenci, Silivri Cezaevi’ne sevk edilmelerinin ardından, büyük çoğunluğu cinayet suçundan mahkûm olmuş adli hükümlü ve tutuklularla aynı koğuşa yerleştirilmişti. Müvekkillerimiz, bu durum nedeniyle ciddi bir güvenlik endişesi yaşadıklarını, kendilerini tehdit altında hissettiklerini ve bu ortamda uyuyamadıklarını tarafımıza bildirmiştir.”

Bircan, avukatlar olarak müvekkillerinin fiziksel ve psikolojik bütünlüğünü korumak için derhal harekete geçtiklerini belirtti. Bircan, “Bu süreçte, ilgili kamu otoriteleri, milletvekilleri ve cezaevi idaresi ile iletişime geçerek, öğrencilerin güvenli bir ortamda tutulmaları gerektiğini vurguladık. Gelen talepler sonucunda, müvekkillerimizin koğuşları değiştirilmiş ve arkadaşlarıyla aynı bölüme alınmıştır” dedi.

HUKUKÇULAR TAKİPTE

Cezaevindeki her bireyin insan haklarına uygun koşullarda tutulması gerektiğini vurgulayan Avukat Bircan, süreci yakından takip edeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Cezaevinde bulunan her bireyin, tutulma koşullarının insan hakları ve hukuk kuralları çerçevesinde düzenlenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Müvekkillerimizin haklarının ihlal edilmemesi için süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

Related Posts

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

CHP’li isimden Bakan Yumaklı’ya pestisit sorusu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, son yıllarda pestisit kullanımının hızla arttığına dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Geri çevrilen zehirli ürünler iç piyasaya mı sunuluyor?” sorusunu yöneltti.

Sinan Oğan’a sosyal medyada PKK anımsatması: Çareyi yorumları kapatmakla buldu

PKK’nin feshi sürecine ilişkin sessizliğini koruyan Sinan Oğan, sosyal medya paylaşımlarına gelen tepkiler üzerine yorumları kapatma kararı aldı.

NATO sularında gergin anlar: Rus jeti ülkeyi alarma geçirdi

Estonya, İngiltere’nin yaptırım listesine aldığı bayraksız ‘Rus gölge filosu’ tankerine müdahale etmeye çalışırken Rusya ‘olayı gözetlemek için’ bir savaş uçağı gönderdi. NATO hava sahasını ihlal eden jetin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Estonya “Rusya, yaptırımları aşmak için kullandığı gayriresmi gölge filosunu resmen sahiplendi” dedi.

Haber sitesi CHP’li vekili ‘öldürdü’: Sosyal medyadan duyurdu

CHP İzmir vekili Sevdan Erdan Kılıç, bir haber sitesinde yer alan ‘hayatını kaybettiği’ yönündeki haberi yalanladı.

Bu kez Simpsonlar değil! Yeni Papa XIV. Leo’nun ölümünü 2017 tarihli film yıllar önce öngörmüş!

Netflix’te yayımlanan “The Inhabitant”, 2017 yapımı olmasına rağmen Papa XIV. Leo’nun vefatını sahnelerinde “spiker anonsu”yla duyurarak sosyal medyada gündem yarattı.