Hastaneye doktora gidenler dikkat: Yüzde 542 zam geldi

Sağlıkta Yeni Düzenlemeler: Katılım Payları Gözden Geçirildi

Sağlık alanında önemli değişikliklere gidilerek, katılım payları üzerinde yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan güncellemeyle birlikte, sağlık ocağı ve sağlık merkezlerinde birinci basamak sağlık hizmeti alındığında hekim ve diş hekimi muayenelerinden artık katılım payı alınmayacak.

Devlet hastaneleri gibi ikinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda muayene katılım payı 20 lira olarak belirlendi. Üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde ise katılım payı 45 lira olarak uygulanacak.

Aile hekimlerinin sevk ettiği hastalara yapılan muayenelerde ise belirlenen katılım payları yüzde 50 indirimli olarak tahsil edilecek. Yapılan düzenleme 15 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve aynı zamanda 10 gün geriye dönük olarak uygulanacak.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, eğitim araştırma hastanelerindeki muayene ücretlerine yüzde 542 oranında zam yapıldığı bilgisi verildi. Bu kapsamlı düzenlemelerle sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılırken, vatandaşların da katılım paylarındaki yükü hafifletilmeyi hedefleniyor.

Related Posts

Kripto para yatırımı olanlar dikkat! Hazine Bakanlığı harekete geçti: Para transferleri için limit geliyor

Başta yasa dışı bahis ve dolandırıcılık olmak üzere suç gelirleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu gelirlerin kripto varlık işlemleriyle aklanmasını önlemeye yönelik yeni hamleleri yakın zamanda hayata geçirecek.

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Motorine indirim geldi!

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Motorine indirim geldi!

Emtia fiyatlarında ters köşe: Altın düşerken bu metal zirve yaptı!

Geçen hafta jeopolitik risklerin artması ve makroekonomik veriler emtia fiyatlarının dalgalı bir seyir izlemesine neden oldu. Altın kazanımları kayba dönüşürken platin rekor üstüne rekor kırdı

Piyasalar enflasyonun yükselmesini bekliyor: Ortadoğu’daki gerilim Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Ortadoğu’da artan gerilim, küresel enerji piyasasını sarsarken ekonomide belirsizlik yaratıyor. Petrol fiyatlarındaki hareketlilik enflasyon ve faiz beklentilerini doğrudan etkiliyor. Türkiye de bu gelişmelerden önemli ölçüde etkilenebilir.

Merkez’den TL adımları: KKM hesaplarında faiz düşürüldü

Sıkılaşma adımlarını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) jeopolitik risklerin yükseldiği bir dönemde TL’yi güçlendirecek adımlarını sürdürüyor. Merkez bu kapsamda yeni makroihtiyati önlemler yayınladı. Merkez Bankası, geçen hafta Para …

ABD doları, 14 Mayıs’tan bu yana ilk kez bu seviyeyi gördü!

Bir süredir düşüşte olan ABD doları Japon yeni karşısında 14 Mayıs’tan bu yana ilk kez 147,00 seviyesini gördü.