En büyük bankaları seçiyorlar… ‘Bir ülkede başladı, tüm dünyaya yayılabilir’

Dolandırıcılar Büyük Bankaların Adını Kullanarak Yeni Bir Yöntem Geliştirdi

Son zamanlarda, Bank of America, PNC Bank ve Wells Fargo gibi büyük kurumların adını kullanarak dolandırıcılık yapanlar, kurbanlara SMS gönderiyor. Mesajda, alıcının hesabıyla ilgili bir problem olduğu belirtiliyor ve verilen numarayı ya araması ya da yakında bir yetkilinin arayacağı söyleniyor.

Dolandırıcılar, aradıklarında, kurbanın geçmişteki banka işlemleri gibi kişisel bilgilere sahipmiş gibi davranıyor. Bu, görüşmenin gerçek olduğuna dair bir güven oluşmasını sağlıyor.

Güven sağlandıktan sonra, sahte banka temsilcisi kurbandan hesabındaki parayı çekmesini, kripto para ATM’sine yatırmasını ya da hediye kartı almasını istiyor. Sonrasında, bu paralar ve kart bilgileri dolandırıcılar tarafından çalınıyor.

Maryland eyaletinde, sadece bir hafta içinde aynı yöntemle mağdur olan kişilerin toplam zararı 95 bin doları buldu. Washington ve Pennsylvania’da da benzer olaylar rapor edildi.

Maryland’da bazı kurbanlara gelen mesajlarda, “Wells Fargo Uyarısı: 730 dolarlık Zelle transferi talebinizi aldık. Bu siz miydiniz?” gibi ifadeler bulunuyor. Kullanıcılardan ‘Evet’, ‘Hayır’ ya da ‘Dur’ şeklinde yanıtlar istenerek sürece dahil ediliyor.

Stephanie Zufall adlı bir kadın, Hanover, Pennsylvania’da yaşarken dolandırıcılara 3 bin dolar kaptırdı. Zufall, “Apple Pay üzerinden yapılan bir işlem hakkında Wells Fargo’dan geldiğini düşündüğüm bir mesaj aldım ve işlemi reddettim. Hemen ardından biri beni aradı ve tüm bilgilerime hâkimdi” şeklinde konuştu.

Sözde banka görevlisi, Zufall’a tüm parasını çekip güvenli bir hesaba aktarmasını söyledi. Parayı transfer ettikten sonra arama kesildi ve parası geri gelmedi. Wells Fargo, işlemin kendi iradeleriyle gerçekleştiğini bildiği için müdahale edemediğini belirtti.

Uzmanlar, bankaların asla kullanıcılardan para transferi ya da hediye kartı alımı gibi işlemler talep etmeyeceğini vurguluyor. Ayrıca, bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin belirli ülkelerde popüler olduktan sonra geniş kitlelere ulaşabileceği konusunda vatandaşları uyarıyor.

Related Posts

Erdoğan’ın Macron’a yaptığı hareket dünyanın dilinde! Rus vekil böyle yorumladı…

Rus milletvekili Kolesnik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un omzuna dokunmasını engellediği, ardından da onun parmağını tutup uzun süre bırakmadığı görüntülerle ilgili “Erdoğan, artık Macron’u ve Avrupa Birliği’ni ciddiye almıyor” şeklinde yorumladı.

Somali’de intihar saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir askeri birliğin önünde düzenlenen intihar saldırısında en az 11 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. ASKERİ KIŞLA ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİ Saldırının, Mogadişu’nun Hodan bölgesinde bulunan Somali ordusuna ait …

Hindistan’daki otel yangınında 17 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da Hyderabad kentindeki bina yangınında en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Bu ilk kez araştırıldı! İşte İmamoğlu’na oy verecek AKP ve MHP’lilerin oranı…

ALF Araştırma 1-10 Mayıs tarihleri arasında 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Araştırmada, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi ilk turda kazandığı görüldü. Ankette İmamoğlu’na oy vereceğini belirten AKP ve MHP ve YRP’lilerin oranı dikkat çekti.

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

CHP’li isimden Bakan Yumaklı’ya pestisit sorusu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, son yıllarda pestisit kullanımının hızla arttığına dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Geri çevrilen zehirli ürünler iç piyasaya mı sunuluyor?” sorusunu yöneltti.