Elektrik dağıtım şirketleri, sokak lambalarından da para bastı

Elektrik Faturası Batıyor: Vatandaş Yüksek Fiyatın Bedelini Ödüyor

İktidarın özelleştirme politikalarının yansımaları arasında, vatandaşın yılda 2-3 kez elektrik zamlarıyla karşılaşması en temel ihtiyaçlar arasında yer alıyor. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, vatandaşın elektrik faturası üzerindeki yükün yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın sokak ve caddelerin aydınlatılması için elektrik dağıtım şirketlerine yaptığı ödemeleri de masaya yatırdı.

Ödemeler Artıyor: Dağıtım Şirketleri Karlı, Vatandaş Zararlı

Genel aydınlatma kapsamında 2021 yılında dağıtım şirketlerine gerçekleştirilen 3 milyar 600 milyon TL’lik ödemenin, 2024 yılının sonunda yüzde 900 artışla 32 milyar 515 milyon TL’ye ulaştığı belirtildi. Mustafa Sarıgül, SÖZCÜ’ye yapmış olduğu açıklamada, “Son 4 yılda şirketlere aktarılan para 75 milyar TL’yi aştı. Enerji Bakanlığı, sokak ve cadde aydınlatması için dağıtım şirketlerine yapılan ödemeleri sürekli olarak artırmaktadır. Dağıtım şirketleri genel aydınlatma giderlerini tam olarak tahsil ederken, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) iletim hatlarını kullanmaları karşılığında ödemesi gereken bedeli ödememekte ve kurumu zarara uğratmaktadır. Vatandaşın elektriği kesilirken, yandaşların cebi dolarla dolmaktadır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Doğal gaza bir zam daha geliyor

5 Nisan’da elektrik tarifelerinde yüzde 25 fiyat artışına gidilirken, doğal gazdaki yüzde 20 ila 24,2 oranındaki zamlar ise sanayi tipi aboneler ve elektrik üretim santralleri ile sınırlı tutulmuştu. Enerji yönetimi, konut abonelerini de kapsayacak şekilde doğal gaz tarifelerine ciddi bir zam yapmaya hazırlanıyor.

Tahıl ambarı ranta kurban edilecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, “Bu bölge ayçiçeği, tahıl deposu. İstanbul’u, Marmara’yı besleyen bir tarım bölgesi. Burayı rant uğruna talana açarsanız kıtlık çekeriz” dedi.

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Uluslararası kuruluş Türkiye’nin kredi notunu açıkladı! İmamoğlu vurgusu dikkat çekti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Türkiye’nin kredi notlarını BB-/B olarak teyit etti, görünümü ise “durağan” olarak belirledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir