Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’ndan ‘Narin’ açıklaması: ‘İhmali olanlar varsa değerlendirilir’

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu, olayın uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olduğunu vurgulayarak, bütün kurumların cinayetin aydınlatılması için titizlikle çalıştığını ifade etti.

“JANDARMAMIZ ETKİLİ BİR SORUŞTURMA YÜRÜTTÜ”

Cinayete ilişkin sürecin adli makamlarca titizlikle yürütüldüğünü belirten Zorluoğlu, şunları söyledi:

“Bu kararın verilebilmesi, özellikle adli süreçte İl Jandarma Komutanlığımız ve Jandarma Genel Komutanlığımızın, diğer kurumlardan destek alarak ortaya koyduğu etkili çalışma neticesinde oldu. Jandarmamızın yaptığı hassas soruşturma, elde ettiği veriler, bilgiler ve deliller değerlendirilerek bu karar verildi. Dolayısıyla jandarmamızın etkili bir soruşturma yürüttüğünü söylemek mümkün.”

“İHMALİ OLANLAR VARSA DEĞERLENDİRİLECEK”

Soruşturma sürecinde herhangi bir ihmal olup olmadığı yönündeki tartışmalara da değinen Zorluoğlu, “Ama süreçte ihmali olan, eksiği olan kişiler, kurumlar varsa onlar da tabii ki değerlendirilir” dedi.

Kamu görevlilerinin yargılanma sürecinde valilikten ön izin alınması gerektiğini hatırlatan Zorluoğlu, “Bu kapsamda bizden şu ana kadar herhangi bir soruşturma izni istenmiş değildir” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi: İngiliz hastanın kalbi hastanede çalındı mı?

Sağlık Bakanlığı, ‘Türkiye’de hayatını kaybeden İngiliz hastanın kalbinin yerinde bulunmadığı’ yönündeki iddiaları yalanladı.

Özbekistan ve Slovenya, ilişkileri yeni bir döneme taşıyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in Slovenya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendirildi. Görüşmelerde, ticaretten kültüre, ulaşımdan teknolojiye birçok alanda işbirliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul’da apartman dairesinde yangın

İstanbul’un Şişli ilçesinde bir apartmanın giriş katındaki dairede yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci tazminat sürecini SÖZCÜ TV’de anlattı! ‘Oğlumun hakkını yedirmem’

İstanbul Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Aci’nin eşi Şükriye Aci, Timur Cihantimur ve Eylem Tok hakkındaki şikayetini geri çekti. Anne Şükriye Aci tazminat sürecini SÖZCÜ TV’de Serap Belovacıklı’nın sunduğu Haber Saati programında anlattı

Putin’den kritik ziyaret: İlhak edilen bölgelere gidecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ilhak edilen Luhansk ve Donetsk bölgelerine ziyaret planladığı bildirildi.

Villada kurduğu serada Hint keneviri yetiştirirken yakalandı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir villada düzenlenen polis operasyonunda, özel düzenekle yetiştirilen 234 kök Hint keneviri ve 3 kilo 745 gram esrar ele geçirildi. Operasyonda 1 şahıs gözaltına alınarak tutuklandı.