CHP Yozgat’ı anketle ölçtü: Kentte Cumhur 15 puan eridi!

CHP Yozgat Mitingi Sonrası Yapılan Anket Sonuçları Açıklandı

CHP’nin 19 Nisan’daki Yozgat mitinginin ardından gelen ilk anket sonuçları sonrasında yeni bir anket daha yapıldı.

Cumhur İttifakı Yüzde 15 Geriledi

Mitingden bir hafta sonra, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ankette, (Kararsızlar dağıtıldığında) Cumhur İttifakı’nın 2023’te yüzde 66.9 olan oyunun yüzde 51.8’e düştüğü ortaya çıktı.

CHP 6.6 Puan Geride

‘Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ Sorusuna verilen cevaplara göre CHP, AKP’nin 6.6 puan gerisinde kaldı.

AKP’nin 2023’te yüzde 43.5 olan oyunun yüzde 36.1’e, MHP’nin yüzde 23.4 olan oyunun yüzde 15.7’ye gerilediği görüldü.

İYİ Parti İttifakı Oylarını Kaybetti

2023’te Yozgat’ta İYİ Parti ile ittifak yapan CHP’nin aday çıkarmadığı belirtildi. İYİ Parti’nin 2023’te yüzde 23.4 oy aldığı ancak bu oranın yüzde 3.6’ya gerilediği ortaya çıktı.

CHP Yüzde 30’a Ulaştı

Aday çıkarmadığı için CHP’nin 2023 oy oranı net olmasa da bu pazar seçim olsa CHP’ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 29.5’e ulaştı.

3 Parti Geriledi

2023 genel seçimleriyle karşılaştırıldığında en çok oy kaybının -19.8 puan ile İYİ Parti, -7.7 puan ile MHP ve -7.4 puan ile AKP’de yaşandığı görüldü.

İmamoğlu 2. Tura Kalıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa, Yozgat seçmeninin neredeyse yüzde 20’sinin kararsız olduğu ortaya çıktı. Birinci turda Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.4, Ekrem İmamoğlu yüzde 38.7 oy aldı ancak Erdoğan ilk turda yüzde 50’yi aşamadı.

İkinci Turda Erdoğan Önde

İkinci tur senaryosuna göre Erdoğan yüzde 57.7 oy alırken İmamoğlu yüzde 42.3 oy aldı.

İmamoğlu Kılıçdaroğlu’nu Geride Bırakıyor

2023 cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna göre İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na oranla 18.7 puan fazla oy aldığı gözlendi.

Erdoğan ile aradaki fark, bu pazar seçim olsa ve İmamoğlu aday olsa 15.4’e düşerken, Erdoğan’ın oyu 18.7 puan azalırken, İmamoğlu’nun oyu 18.7 puan artıyor.

Yozgatlının Görüşleri

Yozgatlılara yapılan ankette, İmamoğlu’na yönelik operasyon ve tutuklanmasına ilişkin görüşlerine de yer verildi.

  • Yüzde 42’si İmamoğlu’nun tutuklanmasını doğru bulurken, yüzde 58’i doğru bulmadığını ifade etti.
  • İmamoğlu hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını doğru bulanların oranı yüzde 36 iken suçlamaların gerçek olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 64 olarak ölçüldü.
  • Yüzde 26’sı İmamoğlu’na yönelik terör suçlamalarına inanırken, yüzde 74’ü suçlamaların gerçek olmadığını düşündüklerini belirtti.

Erken seçim düşüncesine de yer verilen ankette, Yozgat’ın yüzde 53’ü erken seçime gitmeyi desteklerken, Erdoğan’ın kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 54, kazanamayacağını belirtenlerin oranı yüzde 46 olarak ölçüldü. ‘Muhalefet kazanırsa Türkiye olumlu etkilenir’ diyenlerin oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi.

Related Posts

Erdoğan’ın Macron’a yaptığı hareket dünyanın dilinde! Rus vekil böyle yorumladı…

Rus milletvekili Kolesnik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un omzuna dokunmasını engellediği, ardından da onun parmağını tutup uzun süre bırakmadığı görüntülerle ilgili “Erdoğan, artık Macron’u ve Avrupa Birliği’ni ciddiye almıyor” şeklinde yorumladı.

Somali’de intihar saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir askeri birliğin önünde düzenlenen intihar saldırısında en az 11 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. ASKERİ KIŞLA ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİ Saldırının, Mogadişu’nun Hodan bölgesinde bulunan Somali ordusuna ait …

Hindistan’daki otel yangınında 17 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da Hyderabad kentindeki bina yangınında en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Bu ilk kez araştırıldı! İşte İmamoğlu’na oy verecek AKP ve MHP’lilerin oranı…

ALF Araştırma 1-10 Mayıs tarihleri arasında 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Araştırmada, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi ilk turda kazandığı görüldü. Ankette İmamoğlu’na oy vereceğini belirten AKP ve MHP ve YRP’lilerin oranı dikkat çekti.

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

Mahmut Tanal, Boğaziçi’nde çöken tavanı paylaştı: Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri, iktidar ve kayyum zihniyeti altında çürütülüyor

CHP’li isimden Bakan Yumaklı’ya pestisit sorusu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, son yıllarda pestisit kullanımının hızla arttığına dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Geri çevrilen zehirli ürünler iç piyasaya mı sunuluyor?” sorusunu yöneltti.