Anne adayları dikkat! ‘Basit bir enfeksiyon’ demeyin, erken doğum riski var

Hamilelikte Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

Hamilelik sürecinde bağışıklık sistemi, anne adayının ve bebeğin sağlığı için son derece önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları çok önemlidir.

1-Beslenme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Hamilelikte omega-3 yağ asitleri, C vitamini, probiyotikler, protein, demir ve çinko gibi besinleri tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Balık, ceviz, limon, sivri biber, yoğurt, kefir, turşu, yumurta, tavuk, kırmızı et, baklagiller, kuruyemişler, ıspanak ve mercimek gibi besinleri sofranızda mutlaka bulundurun.

2-Bol Sıvı Tüketin

Her gün en az 2 litre su içmeye özen gösterin. Yeterli su tüketmek, idrar yolu enfeksiyonlarından kabızlık ve ödeme kadar birçok sorunu önleyecektir. Ayrıca vücudunuzu enfeksiyonlara karşı dirençli hale getirmenize yardımcı olacaktır.

3-El Hijyenine Özen Gösterin

Hijyen kurallarına dikkat ederek, ellerinizi sık sık yıkayın ve dezenfekte edin. Özellikle kamuya açık alanlarda bulunduktan sonra ellerinizi temizleyin. Hijyenik olmayan ortamlarda bulunmamaya özen gösterin.

4-Yeterli ve Kaliteli Uyuyun

Her akşam aynı saatte yatağa yatıp, her sabah aynı saatte uyanmaya özen gösterin. Dengeli bir uyku, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacaktır.

5-Kalabalık Ortamlardan Kaçının

Özellikle grip veya soğuk algınlığı belirtileri olan kişilerle teması minimumda tutun. Toplu taşıma araçlarını kullanırken ve kalabalık ortamlarda bulunurken sağlık kurallarına uyun ve maske takmayı ihmal etmeyin.

6-Hasta Kişilerle Temastan Kaçının

Hasta kişilerle temas etmekten kaçının ve mümkünse hasta olan kişilerden uzak durun. Eğer bir arada bulunmanız gerekiyorsa, maske takarak ve hijyen kurallarına dikkat ederek enfeksiyon riskini en aza indirin.

7-Maske Takmayı İhmal Etmeyin

Kalabalık alanlarda bulunmanız gerekiyorsa mutlaka maske takın. Maske takmak, solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmanıza yardımcı olacaktır.

Related Posts

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

35 yaş üstündeyseniz belirtiler erken başlıyor: İşte ilk 10 işaret…

Kadınların hayatında önemli bir dönüm noktası olan menopoz, her bireyde farklı belirtilerle ortaya çıkabilir. Ancak bazı sinyaller, bu sürecin daha zorlu geçebileceğine işaret eder. İşte 35 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken 10 önemli belirti…

Uzun süre oturanlar dikkat: Bu haber sizi üzecek!

ABD’de yapılan bilimsel bir araştırma, uzun süre oturmanın yalnızca fiziksel değil, zihinsel sağlık açısından da ciddi riskler barındırdığını ortaya koydu. Beyin yapısında küçülmeye yol açıyor.

“İnmede Çare Erken Müdahale” 

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, dünya genelinde ölüm ve kalıcı sakatlık nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan ciddi bir sağlık sorunu olan inmeye dikkat çekti.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.