Abdi İbrahim’in Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

Abdi İbrahim’den 7. Sürdürülebilirlik Raporu Açıklandı

Abdi İbrahim, 31 Aralık 2023 dönemine ait 7. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Şirketin açıklamasına göre, raporda 2030, 2040 ve 2050 sürdürülebilirlik hedefleri ve gerçekleştirilen projeler ele alındı.

Abdi İbrahim, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) imzacısı olarak, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’ndan 10’unu iş süreçlerine entegre etti. Rapor, Genel Müdürlük ve Esenyurt Üretim Kompleksi’ni kapsıyor ve Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) standartlarına göre hazırlandı.

Şirket, 2023’e ait sera gazı emisyon verilerini bağımsız bir kuruluş tarafından doğrulatarak çevresel sorumluluklarını yerine getirdi. Elektrik tüketimini yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan sağlayarak 29 bin 146 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı emisyonunu engelledi.

Abdi İbrahim’in sürdürülebilirlik yolculuğunda plastik kirliliği ile mücadelede attığı adımlar da raporda yer aldı. İşbirlikleri ve uzun vadeli hedeflerle şirketin çevresel ayak izini azaltma çabaları dikkat çekici.

Şirketin sosyal sorumluluk projelerine de değinen rapor, toplumsal fayda yaratma hedefi doğrultusunda hayata geçirilen projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Abdi İbrahim’e ait sosyal projeler, çevreye duyarlılık ve toplumsal gelişim odaklı olarak şekilleniyor.

HEAL2050 stratejisi ile geleceğe yönelik sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanan Abdi İbrahim, karbon nötr ve net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti.

Abdi İbrahim İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı M. Oğuzcan Bülbül, şirketin sürdürülebilirlik çabalarını uluslararası platformlarda sergilediklerini ve HEAL2050 vizyonu doğrultusunda önemli adımlar attıklarını vurguladı. Bülbül, gelecek yıllarda da şirketin uzun vadeli projelerini paylaşacaklarını söyledi.

Related Posts

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 24 Nisan 2025 Perşembe kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

İstanbul’da her 10 evden 4’ü hala sigortasız!

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden deprem sigortalarına çevrildi. Yalova yüzde 83’lük oranla Marmara’da zirveye çıkarken, İstanbul’un sigortalılık oranı yüzde 62 ile Türkiye ortalamasını aştı. Ancak hala milyonlarca konut sigortasız durumda.

Bakan Uraloğlu, depremden sonra çekmeyen GSM operatörleriyle toplantı yapacak

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, dün İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik depremin ardından vatandaşların iletişim sorunu yaşamasına neden olan GSM operatörlerinin yetkilileriyle bugün toplantı yapacak.

Nisan’da tüketici güven endeksi sert düştü!

Tüketici güveni Nisan ayında zayıfladı. TÜİK verilerine göre endeks, Mart’taki 85,9 seviyesinden yüzde 2,3 düşerek 83,9’a geriledi; bu da vatandaşın ekonomiye dair kötümserliğinin arttığını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir